כמה אפשר לסבן?

כמה אפשר לסבן? זו השאלה!

זו נשמעת שאלה טפשית, נכון? בכל מקלחת! בכל פעם ששוטפים ידיים או פנים! הקיצר – בכל הזדמנות שרק אפשר.

אז בתור יצרני סבון טבעי זה באמת קצת לא חכם עסקית להפריך את ההנחה המשתלמת הזו, אבל נעשה את זה בכל זאת.

חשוב להבין – ניקוי העור עם סבון מעבר למידה הנכונה מייבש את העור. אין מה לעשות. תקנו איזה סבון שיהיה, ולא משנה כמה בפרסומת העור נראה רך ומועשר באחוזי לחות היסטריים (פיקציה בפני עצמה).
כדי להבין למה צריך להבין איך סבון מנקה – כל סבון, אפילו המכונה "אל-סבון" או סבון עדין לתינוקות.

מה סבון עושה? איך הוא מנקה?

באופן הכי בסיסי: סבון, ולהבדיל, גם דטרגנטים כמו SLS, בנויים ממולקולה שמכילה שתי צדדים. אחד נדבק לשמן והשני למים. על העור יש שכבה שומנית (סבום) שאליה נדבקים כל הלכלוכים והריחות שהגוף צובר. כשהסבון מגיע, הוא מתחבר עם השומנים האלה שעל העור. ששוטפים את הסבון עם המים, הצד אוהב-המים של הסבון נקשר למים והוא "שולף" את השומנים המלוכלכים שמחוברים לצד השני של הסבון. העור נשאר נקי. אבל גם נקי משומנים – ויבש.

אז נכון, אף אחד לא רוצה סבון מלא ריחות ולכלוך עליו. סבון זה דבר מבורך ונחוץ ואנחנו מייצרים סבון איכותי באהבה רבה וישנים טוב בלילה. הבעיה מתחילה שמסבנים כל הזמן, ללא צורך. כבר התרגלנו שמקלחת זה קצף וריח, ובלי זה זו לא מקלחת. אפילו אם רק היינו במשרד הממוזג כל היום, והזענו שלוש וחצי דקות בדרך לחנייה של האוטו, המקלחת של הערב היא סיפור מוצף סבון.

תתפלאו עד כמה רק מים חמים מנקים, ועם מקדם ייבוש נמוך יותר.

אז מה אנחנו בעצם מציעים, להסריח? חס ושלום

1. תינוקות וילדים קטנים באופן נורמאלי לא באמת מסריחים, הריח הפחות מוצלח מגיע עם ההורמונים בגיל התבגרות. אם הפעוט לא עבד במוסך או במובינג כל היום, רוב הסיכויים שסיבון של הטוסיק מספיק. אפשר לרחוץ כל השבוע את שאר הגוף עם מים חמימים וזהו. פעם בשבוע לעשות אובראול על כל הגוף.
2. מי שנוטה לסבול מיובש בעור, רצוי מאוד לצמצם את כמות הפעמים שמשתמשים בסבון באזורים המיובשים. שוב, מים חמים מנקים לא רע יחסית. אם רגילים לסבן כל יום או פעמיים ביום, לנסות להפחית לשלוש פעם בשבוע וכיוצא ולראות אם באמת מרגישים לכלוך או ריח. רוב הסיכויים שהתוצאה תפתיע אתכם.
3. בנוגע לפנים, שבאמת חוטפות הרבה זיהום סביבתי, יש דרכים אחרות לנקות. ידעתם ששמן מנקה? השמן העדין והנקי (כמו שמן שקדים או זרעי ענבים) מתערב עם השומנים המלוכלכים של העור וממיס אותם למצב נוזלי יותר. כשמסירים את השמן מהעור עם צמר גפן, יחד עם כל השמן הנקי יוצא גם חלק מהשמן המלוכלך. זו לא פעולת ניקוי יסודית כמו סבון, אבל היא לא מייבשת בכלל, להפך! ושוב, אם את לא עובדת בתור צבעית רכב עם אקדח צבע בלחץ אוויר – רוב הסיכויים שזה יספיק כל השבוע. פעם אחת יסודית בשבוע עם סבון טבעי טוב לא תגרום לעור יבש ברוב המקרים.
4. מי שיש לו עור בריא ונמרץ שמצליח לייצר מספיק סבום חדש אחרי כל סיבון לא ירגיש כל כך את היובש שנגרם בעור. מהבחינה הזו אין כל כך סיבה להגביל את עצמכם. וכן מי שיש לו עור שומני מידי – להפך, סבון יעזור להסיר את עודפי השומן ולאזן את העור. המאמר הזה בעיקר נועד למי שסובלים כרונית מיובש ולא מבינים למה.
5. מי שעובד עבודה פיזית או מלכלכת, או שעושה הרבה פעילות גופנית אינטנסיבית באופן יום יומי חייב לסבן הרבה ואין מה לעשות. ולכן, חשוב אחרי כל סיבון להשתמש בקרם טוב, לא על בסיס ווזלין/פטרוליום, כדי להחזיר באופן חיצוני לעור את שכבת השומן הבריאה שלו.