שיקום העור מנזקי השמש הישראלית- שני מתכונים קלים וכיפים שיעשו את העבודה

ואו איזה חום! השמש הישראלית לא מרחמת…

רציתי לשתף אתכם בידע חשוב ממש וכמה מתכונים וטיפים על איך שומרים על בריאות העור גם אחרי החשיפה לשמש. קרם ההגנה ממש עוזר וחיוני, אבל עדיין יש המון איך להועיל בצורה טבעית גם אחרי החשיפה לשמש.

הסוד הוא בטא-קרוטן, ואספר לכם עליו ואיך אפשר להנות ממנו, ולשקם באופן קסום נזקי שמש. חוץ מזה, זו חוויה כיפית להכין אותם בבית ולחלק לחברים 🙂

אז קודם נצלול למתכונים ואחר כך הרחבה מעמיקה על בטא-קרוטן, שמסבירה את כל התיאוריה מאחורי הפלא הזה.

כולנו מאד מודעים לנזקי העור שבעקבות החשיפה לשמש ומתנהגים בהתאם – מורחים בקפידה קרם הגנה ובכך מטפלים בבעיה.

אנחנו צריכים לזכור, שגם אחרי חשיפה לשמש, אפילו שמרחנו קרם הגנה, תמיד יש מה לשקם ובמה לטפל כיוון שההגנה היא אף פעם לא ב 100%.

המון אנשים לא יודעים שאפשר להמשיך את תהליך ההגנה והשמירה על העור שלכם גם אחרי החשיפה לשמש ואין דרך טובה, יעילה וגם זולה יותר לעשות זאת מאשר להיעזר בטבע ובמה שיש לו להציע בעניין הזה.

כאן בדיוק נכנס לתמונה הבטא קרוטן המופלא על כל תכונותיו המשקמות, המרפאות והמטפחות.

כמיצוי צמחי לשימוש חיצוני טיפולי או קוסמטי, אני אוהבת מאד להשתמש בפרחי קלנדולה.

הם עשירים מאד בבטא קרוטן וזה צמח מרפא מופלא לעור בלי קשר. אופציה זולה יותר וזמינה הרבה יותר היא פשוט גזר. הוא כל כך עשיר שבבטא קרוטן שהוא קרוי על שמו, והנה מתכונים נפלאים וזולים לשמן טיפולי עשיר בבטא קרוטן:

מתכון ראשון – שמן גזר ביתי

לשמירה על גמישות ורכות העור, ריפוי דלקות ולשיקום

אחד מהירקות העשירים ביותר בבטא קרוטן הוא הגזר, מכאן גם שמה של המולקולה הזו β-Carotene. גזר =  carota בלטינית ו- carrot באנגלית.

הוא מאד זמין ולא יקר ונמצא בכל בית ולדעתי הוא לא מוערך מספיק ביחס למה שיש לו להציע לנו מבחינת בריאות העור.

זה ממש מוזר, אבל כדאי מאד דווקא לחמם אותו – זה מעלה בצורה משמעותית ממש את הזמינות של הבטא קרוטן!

הרכיבים שתצטרכו:

  • 2 גזרים גדולים מקולפים ושטופים
  • 2 כוסות שמן זית, שקדים, חוחובה או קוקוס (קוקוס יפיק חמאת גוף)

הוראות הכנה:

  1. מגדרים את הגזרים בפומפיה דקה.
  2. את הגזר המגורד מניחים בסיר ויוצקים פנימה את השמן.
  3. על להבה הכי נמוכה שיש מחממים את השמן עם הגזר בעדינות. זהירות, זה נשרף בשנייה. מדליקים לכמה דקות (3-4) על אש קטנה, ומכבים. ממתינים 10 דקות ומדליקים שוב לכמה דקות בודדות. חוזרים על זה עוד פעם. (3 פעמים בסה"כ) – כך המיצוי יהיה אופטימלי.
  4. שמים את התשרית בכלי אטום ומניחים במקום מוצל ל-12-24 שעות.
  5. יוצקים את תערובת הגזר והשמן על בד כותנה (חיתול), בד גבינה או מסננת צפופה ומסננים. סוחטים היטב למיצוי מירבי.
  6. מאחסנים בצנצנת כהה.

נשמר בתנאים אידאלים לכ-3 חודשים.

הוראות שימוש:

  • כאמור, מעולה לשימוש אחרי חשיפה לשמש. התמרחו בשמן, עשו עיסוי והניחו לו להספג לתוף העור. ראו עוד פה למטה להסבר על מה הפעולה שמתרחשת.
  • לטיפול בקמטים ובעור בוגר –
    הוסיפו לכפית 1 של שמן גזר 1 טיפה של שמן אתרי לבנדר ו 1 טיפה שמן אתרי גרניום, ערבבו היטב ומרחו על עור נקי, פעם – פעמיים בשבוע.
  • לשיער רך ומלא ברק –
    כמות נדיבה של שמן גזר על השיער, המתינו כחצי שעה ושטפו או השאירו בשיער למראה רטוב (כמו שימוש במסכה).

מתכון שני – סרום בטא קרוטן

סרום פנים משקם למראה עור זוהר מפרחי קלנדולה

חומרי גלם: 

  • 30 פרחי קלנדולה (Calendula officinalis) אורגנים, מיובשים – ניתן לרכוש בבתי טבע, באזור הצמחים היבשים, זה מאד זמין.  חשוב שהם יהיו אורגנים וחשוב שיהיו בצבע כתום כהה – לעיתים הם בעלי צבע צהוב בהיר, זה תלוי בעונת הגידול, בזן וכדומה ואז זה אומר שיש בהם פחות בטא קרוטן (כמה שהצבע עז, כך הוא מכיל יותר נוגדי חמצון).
  • 1 כף (או כ -4 כמוסות רכות מרוקנות) של שמן ויטמין E – זמין בכל בית מרקחת או טבע
  • 200 מ"ל (כוס בערך) שמן שקדים מתוקים, חוחובה, המפ או שמן אהוב אחר. רצוי מאוד להכין תערובת של השמנים האהובים עליכם כדי לקבל סינרגיה של כל הפעילות של השמנים יחד.
  • 10 טיפות שמן אתרי לבנדר

הוראות הכנה:

  1. שוטפים בעדינות את הפרחים ומייבשים אותם היטב.
  2. לאחר שהתייבשו לחלוטין מניחים את הפרחים בצנצנת זכוכית, מוסיפים את ויטמין ה-E, ויוצקים מעליהם את השמן. חשוב למלא את הצנצנת עד הפיה ממש, שלא היה הרבה אוויר בצנצנת שיגרום להתחמצנות השמן.
  3. אוטמים היטב בעזרת מכסה, ומניחים במקום חשוך לחלוטין וקריר (ארון סגור).
  4. מנערים פעם בשבוע למשך כארבעה שבועות.
  5. לאחר ארבעה שבועות, מסננים את הפרחים בעזרת בד גבינה או חיתול כותנה, סוחטים את כל השמן מהפרחים חזק חזק.
  6. לבסוף מוסיפים השמן האתרי לבנדר ומערבבים היטב.

אחסנו את השמן המוכן בצנצנת כהה (כדי למנוע התחמצנות).

נשמר בתנאים אידאלים לכ-3 חודשים.

מתרחש כאן תהליך מיצוי חומרים פעילים מפרחי הקלנדולה, בעיקר בטא קרוטן – הם עוברים מהפרח אל השמן וכך הם זמינים עבור העור שלנו.

מרחו פעמיים עד שלוש בשבוע מהסרום הזה על פנים נקיות.

שימו לב – אם מתפתח גירוי כלשהו בעור מכל מוצר שהוא – הפסיקו את השימוש.

 

_____________________________

וכמו שהבטחתי,
למתקדמים שלום 🙂

בואו נדבר על בטא קרוטן יותר לעומק.

קודם כל, מה זה קרוטן בכלל?
קרוטנואידים הם קבוצת פיגמנטים אורגנים המצויים בצמחים, פירות וירקות, הם אלו המקנים להם את קשת הצבעים היפים הנעה בין אדום לצהוב.
הבולט במשפחת הפיגמנטים הזו והמתקשר לבריאות וטיפוח העור הוא הבטא קרוטן.

בטא קרוטן הוא פיגמנט (צבען) צהוב – כתום חזק ופועל בגופינו כחומר מוצא לויטמין A, כנוגד חמצון רב עוצמה, נוגד סרטן, נוגד דלקת, מחזק את מערכת החיסון, משקם את תאי העור ומאט את קצב ההזדקנות שלהם, לכן הוא בעצם משמש כחומר בעל פעילות אנטיאייג'ינג רבת עוצמה.

רגע מיכל! מה זה נוגד חמצון בכלל?

 

זמינות ביולוגית של בטא קרוטן

ישנם שני תנאים חשובים שבהם זמינותו של בטא קרוטן (גם מהמזון וגם במיצוי של צמחים לשימוש חיצוני) עולה בצורה משמעותית ממש:

הראשון הוא שמן (ליפיד) –

והשני הוא חום –

שלא כמו ויטמין C למשל – הרגיש מאד לחום ונהרס בו, בטא קרוטן מאד אוהב טמפרטורה גבוהה והופך זמין יותר באופן משמעותי.
למשל, גזר, שהוא ירק עשיר מאד בבטא קרוטן, עדיף לצרוך אחרי תהליך חימום כלשהו – בישול, אידוי , אפיה וכדומה.

הלעיטני נא מן הכתום כתום הזה…

היכן מסתתר בטא קרוטן במזון ובצמחים?

בטא קרוטן נמצא בכל הצומח שהוא בעל צבע צהוב, כתום וירוק כהה:

בירקות ופירות – גזר, בטטה, דלעת, פטרוזיליה, מנגולד, מנגו, שסק.

בצמחים – בפרחי הקלנדולה הקסומים, סרפד, אצות ים (צמח מים).

הצמח נעזר בהם כדי להגן על עצמו מנזקי הסביבה ואנחנו, בצורכנו את הצמח משתמשים באותו מנגנון ההגנה בדיוק.
כלל אצבע חשוב לסיום:

 

אני שמחה לשתף מתכונים ומידע חשוב, אני ממש מעריכה אותך שאת חוקרת ומחפשת פתרונות לחיים בריאים וטבעיים.

אני והבנות בצוות שירות הלקוחות המקצועי שלנו נשמח לענות לכל שאלה המעניינת אותך-אם זה על קוסמטיקה טבעית וגם אם זה על החיים עצמם:).

 למתכונים נוספים, לסודות קוסמטיקה טבעית ומדי פעם גם מבצעים מעולים- מזמינה בחום להרשם לניוזלטר שלי פה בתחתית בדף.

להתראות בנתיים,
מיכל.