איך להכין בבית סרום ויטמין C מגניב לעור זוהר, רך חלק ונעים

סרום ויטמין C אמנם נשמע מאוד מורכב ויוקרתי – אבל באמת שאפשר להכין סרום עשיר בויטמין C ופעיל מאוד בקלי קלות ובכמעט כלום כסף. ויטמין C חשוב מאד לבריאות ולמראה העור שלנו, גם בתזונה וגם בהזנה של העור מבחוץ. הוא משתתף בתהליכים ביוכימיים חשובים, מתהליך יצירת הקולגן (שמשפיע על טונוס והמראה החלק של העור) ועד להבהרה ומניעת סטרס חמצוני (אנטי- אוקסידנט חזק שעוזר להילחם בתהליך החמצון שגורם להאצת ההזדקנות של העור)



יש משהו מאד מרגש ומספק בלרקוח לעצמך את מוצרי הטיפוח שלך, לקבל באהבה את מה שיש לטבע לתת ולהיעזר בו.
כמו שאנחנו מזינים את הגוף שלנו במזון טבעי – כך אפשר ומומלץ לעשות גם עם העור שלנו. ומניסיון והעמקה של שנים, אני מבטיחה לך שיש לו (לטבע) כל כך הרבה מה להציע לנו בעניין הזה.

 

אז יש לי בשבילך מתכון ביתי קליל ומגניב שיכוון אותך להכין בעצמך סרום שהוא לא פחות ממעולה עם יופי של חומרי גלם ובעלות נמוכה ממש!

אני, אישית, נהנית מאד גם מהדרך וגם מהתוצאה, אני ממש ממליצה לך לנסות.

ויטמין C מבהיר את העור ואפשר ממש לראות גם את האפקט של זה בעור עם השימוש בסרום הזה. עוד דבר נחמד בו הוא שהסרום הזה מצליח גם לנקות היטב את הנקבוביות ולתת לעור ברק טבעי של ניקיון בלי לייבש. 



הכנת הסרום – 

מה צריך?

את כל החומרים האלה אפשר למצוא בבית טבע טוב.

  1. שני תפוזים (רצוי אורגניים, אבל לא חובה) – צריך רק את הקליפה
  2. 30 מ"ל (2 כפות) מי ורדים (לא הסוג הכימי, הדבר האמיתי)
  3. 7 מ"ל (חצי כף) גליצרין צמחי (ניתן להשיג בבתי טבע או ברשתות הפארם)
  4. 3 קפסולות ויטמין E נוזלי או כ – 2 מ"ל ויטמין E נוזלי בטיפות
  5. 15 מ"ל (כף) ג'ל אלוורה טבעי

 

איך מכינים?

  1. מקלפים שני תפוזים ומייבשים את הקליפות שלהם על מגש מכוסה ברשת או מגבת דקה בשמש. אפשרות שנייה היא במייבש מזון, אם יש לכם. אפשרות שלישית היא בתנור שמכוון על טמפ' מינימלית (פחות מ- 50 מעלות) ודלת מעט פתוחה.
  2. לאחר ייבוש הקליפות, משרים אותן בקערה עם  מי הורדים, הגליצרין הנוזלי  וויטמין ה-E. 
  3. מוסיפים מים עד לכיסוי הקליפות. משרים את התערובת הזו ל 12-24 שעות.
  4. טוחנים את כל התערובת בבלנדר מוט או בבלדר שייקים למרקם חלק לחלוטין. 
  5. מסננים את התערובת דרך פילטר קפה, בד חיתול או מגבת מטבח דקה – אנחנו צריכים בעצם רק את הנוזל. בקערה נפרדת שמים כף אחת של ג'ל אלוורה טבעי וכ- 6 כפות מהתמצית שיצרנו.
  6. בוחשים היטב עד למרקם אחיד לגמרי. אם רוצים יותר סמיכות, אפשר להוסיף בהדרגה עוד מעט ג'ל אלוורה.
  7. מוזגים  לכלי חמוד שמתאים לסרום (אני אוהבת בקבוקון זכוכית) ושומרים במקרר.

הסרום יחזיק מעמד כשבועיים-שלושה במקרר (נקי לגמרי מחומר משמר).

איך משתמשים?

מאחר והוא מכיל תפוז, אני מציעה להשתמש בו בתור סרום לילה, ולא לצאת לשמש חזקה מיד אחרי השימוש בו.

  1. מנקים ביסודיות את הפנים.
  2. מורחים מעט מהסרום על הפנים ומעסים בעדינות עד לספיגה מלאה.

בהצלחה!