You are currently viewing איך מתמודדים עם ריחות לא נעימים בקיץ?

איך מתמודדים עם ריחות לא נעימים בקיץ?

ניחוחות הקיץ 
איך מתמודדים עם ריחות הקיץ עם שמנים אתריים
מאת: סמדר אוקו ונועם לוי, “מיכל סבון טבעי”

הקיץ הגיע, ואיתו החום והלחות. פתאום הכול חי ותוסס יותר והעולם מלא ריחות נפלאים. מצד שני, הגוף מזיע, הפח משחרר ניחוחות שאי אפשר להתעלם מהם, דברים נוטים להתקלקל כהרף עין, להחמיץ ולהדיף.

שמנים אתריים מציעים את האפשרות לבשם לנו את הקיץ ולהשרות רעננות נצרכת כל כך באופן שיהיה ידידותי גם לגוף וגם לסביבה.

בניגוד לדאודורנטים  ותכשירים אחרים, השמנים האתריים לא מעמיסים על מערכות הגוף עם כימיקלים ורעלים שמקורם בבשמים סינטטיים.

מי אוהב להזיע?

בעיית הריח העיקרית של הקיץ היא כמובן ההזעה.

באופן כללי חשוב לדעת כי ההזעה עצמה נחוצה מאוד לגוף כדי להתנקות מרעלים ותוצרי חילוף חומרים שצריכים לצאת מהגוף. לכן, עצירה “בכוח” של עצם תהליך ההזעה אינה פתרון חכם או בריא. וזה בדיוק מה שעושים הדאודורנטים הכימיים. זו נקודה חשובה לטובת מעבר לדאודורנט טבעי.

חשוב לדעת שעיקר הבעיה היא לא בזיעה עצמה. מה שקורה זה שהזיעה חומצית והיא מושכת בקטריה שאוהבת חומציות. במקומות שהזעה נמצאת ומצטברת בהם, כמו בית השחי, נוצר ריכוז של חיידקים שמדיפים ריח רע.

לכן, הבקטריה היא זו שיוצרת את הריח החריף שאנחנו כל כך לא אוהבים, לא הזיעה.

מלחמה כימית

אז אנחנו מחפשים פתרון. ברירת המחדל כיום היא הדאודורנט התעשייתי, אך זו בחירה בעייתית.

דאודורנטים תעשייתיים מכילים אלומיניום המונע את עצם ההזעה מהגוף ע”י סתימת הנקבוביות. זה פתרון יעיל, אך כאמור תהליך ההזעה חיוני לבריאות הגוף, והחיסול הממוקד שלו גורר בעיות רבות.

בנוסף, המוצרים האלה מכילים רשימה ארוכה של חומרים שהוכחו כמסרטנים.

מתנות מהטבע

לא חייבים להכריז מלחמה על הגוף. יש המון פתרונות יעילים, בריאים, נעימים וזולים (!) לטיפול בתופעות ריח הגוף לא רצוי.

הסוד הגדול – סודה לשתייה

פתרון זול, פשוט ויעיל להפליא הוא שימוש בסודה לשתייה.

הסודה היא חומר טבעי ובסיסי (PH גבוה), והיא מנטרלת את הסביבה החומצית שהזעה יוצרת וכך “מחסלת” את הבקטריה – ואיתה את כל הריח. הסודה לשתייה בטוחה לשימוש, שקופה ולא מכתימה, זמינה ומתפרקת בקלות חזרה לטבע.
המון מוצרים טבעיים שנמכרים היום לטיפול בבעיית הריח מתבססים בעצם על סודה לשתייה.

איך משתמשים בסודה?

קונים שקית בסופר בעלות של פחות מ-2 ₪ ומשתמשים כמו בטלק, על גוף יבש. אפשר לפזר מעט עם היד או לשים במלחיה מיוחדת לעניין. באופן מפתיע, שימוש בבוקר מספיק לכל היום, גם בארצנו החמה והזיעה מתנדפת בטבעיות ללא שאריות ריח.

שכלולים ותוספות

למי שרוצה בכל זאת בישום אפשר להשתמש בשמן אתרי בעל ריח אהוב ולטפטף טיפה או שתיים על אבקת הסודה ולערבב. שמן אתרי  לבנדר מתאים במיוחד למטרה זו כי הוא נוגד חיידקים ומטהר בפני עצמו, וגם מריח נפלא..

ניתן גם לבשם באופן עקיף ישירות על דש הבגד או מתחת לשרוול. השמנים האתריים מריחים נפלא, מתנדפים ללא כתם (פרט להדרים כתומים היכולים להשאיר כתם צהוב היורד בכביסה), ובעלי סגולות חיוביות רבות על הגוף-נפש.

אבל אני רוצה משהו למרוח!

למי שלא רוצה לעשות שימוש באבקה וחשה צורך למרוח משהו, ניתן לערבב כפית סודה לשתייה אחת עם כפית אחת שמן שקדים ב- 50 גרם ג’ל אלו-וורה טוב וטבעי. אגב, אם זה ירוק זוהר-פלורוצנטי או עם ריח מבושם זול אז זה לא טבעי. לאחר מכן, כדאי להוסיף עד 7 טיפות של שמן אתרי נוגד חיידקים ומטהר כגוןלבנדר, הדס או גרניום.
למי שרוצה לקצר תהליכים, יש גם דאודורנטים טבעיים מוכנים שמיוצרים על עקרון דומה.בייתנו – מבצרינו. אז למה שלא יריח נפלא?

מי לא אוהב ריח טוב בבית? חשוב לדעת שלריח של הבית יש השפעה נפשית מאוד חזקה, ויכול ממש לקבוע את התחושה במרחב שנמצאים בו. למשל, ריח טוב של רעננות וניקיון ותן הרגשה טובה ונינוחה אפילו אם הבית מבולגן.
מעבר לריחם הנפלא והטבעי, ההשפעה הטובה על מצב הרוח ויכולתם לחטא את האוויר מבקטריה, השימוש בשמנים אתריים מחליף את הצורך לנשום בשמים סינטטיים וכימיקלים זולים ומזיקים.אז באיזה שמנים כדאי להשתמש בבית?
הריחות הלימוניים משרים תחושת רעננות, ערות וניקיון.
לימון יעשה את העבודה וגם מחטא ביותר.עשב לימון, ציטרונלה ואקליפטוס לימוני גם ידחו יתושים וחרקים מעופפים שונים שמתרבים מאוד בקיץ ומעכירים את האווירה.הדרים אחרים כמותפוז, אשכולית וברגמוט ישרו מצב רוח טוב, שמחה, רגיעה ויטהרו את ריחות הרחוב והמטבח.ואחרון חביב,הלבנדר הטוב והאהוב על כולם – מרגיע מאד, דוחה יתושים ומרומם את הנפש.איך מבשמים את הבית?

כולנו מכירים את המבער, כלי עם שקע למים ומתחתיו מקום לנר.
הדרך הנכונה להשתמש במבער היא למלא את השקע במים ולטפטף לתוכם כ-5 טיפות שמן אתרי.
אגב, מעניין לדעת שחסכוני הרבה יותר לערבב את השמנים במלח גס ואותו לשים במבער במקום המים.ניתן גם לקנות מבערים חשמליים שחוסכים את הצורך בנר. אפשר גם לבחור לטפטף את השמנים האתריים על הוילונות או הספות.טיפ לא מוכר הוא להוסיף את השמנים לנר גדול ורחב שדלק כבר כמה זמן ואחרי שיש כבר בריכת חלב קטנה (אבל בזהירות לא לטפטף על הלהבה – השמנים הם סוג של כהלים והם דליקים).הכי חשוב להימשך ולאהוב את הריח, כי זה מה שיעשה לך הכי טוב! תנו לשמנים להביא אליכם את השדה, היער והבוסתן לסלון והודו להשם כי טוב!יש גם פתרונות לנעליים מסריחות!
ללובשי הנעליים שבינינו הקיץ מביא איתו ללא ספק גם את ריחות הנעליים החריפים, במיוחד בנעלי ספורט ובמיוחד כאלה של נערים.
לרוב זה פשוט ריח זיעה שמצטבר לאורך זמן המעורבב עם ריחות הפלסטיק והעור. החומרים האלה מגיבים לשילוב הלחות והחומציות, ונוצרת “חגיגה” ממדרגה ראשונה.הפתרונות
הטוב ביותר הוא לטפטף כמה טיפות שמן אתרי מטהר ריחות לנעל ולתת להן להתנדף בתוכה. השמנים הרצויים הם: הדס, ברגמוט, אשכולית, אורן אואקליפטוס.
אם זה לא עוזר והנעליים מדיפות ריח עבש כמו סמרטוט רטוב אז כנראה שיש לכם עסק עם פטרייה שחיה לה בתוך הבד הלח.במקרה כזה רצוי לטפטף הרבה שמן אתרי (לפחות 5 טיפות) נוגד פטריות, רצוי שמן אתרי עץ התה, לתוך הנעליים ולסגור בשקית ליום.בהמשך, בתור תחזוקה שוטפת, מומלץ לטפטף 2 טיפות בסוף כל יום לכל נעל ולתת להתנדף. שמנים מתאימים למשימה יהיו עץ התה, עשב לימון ופלמה-רוזה.

***חזרה לדף המאמרים הראשי***

 

 

דאודרנט בניחוח קלאסי
שמן אתרי לבנדר

שמן אתרי אשכולית

 

כתיבת תגובה